NOT KNOWN DETAILS ABOUT KüLTüR MANTAR TOHUMU

Not known Details About kültür mantar tohumu

Not known Details About kültür mantar tohumu

Blog Article

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından four mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.

Çin tıbbında şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan ve uzun yıllar bağırsak ile mide hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılan kuzugöbeği mantarı ülkemizde de yetiştirilmektedir.

This Web page is utilizing a safety support to shield itself from on the web assaults. The action you merely carried out activated the safety Remedy. There are several actions that may set off this block which include distributing a specific word or phrase, a SQL command or malformed facts.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila 20 santigrat dereceler arası.

Sıvı miselimiz yanında nasıl ekim yapılacağına dair ve sonrasında yapılması gerekenlere dair yönerge gönderilmektedir.

Eğer kit üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. one-two gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez lawnımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini one santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

Kültür mantarı advertı nereden gelir, tohumu nereden alınır? Tarzında kültür mantarı hakkında merak edilen soruları siz değerli okuyucularımız için click here araştırdık ve bu yazımızda yanıtladık.

Ben suyunu cikarma bolumunu anlamadim, yağ ile sogani kavurduktan sonra ,kuzu gobegini koyucaz icine dimi 10 dakika beklettikten sonra ne yapacagiz

Biz Uşak’tan getirttik.burada kg 70 ₺ bulunması oldukça zor, bu nedenle de pahalı sanırım ama lezzetıyle ve yararıyla buna değer diyebilirim.

Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit elde edilmesinde kullanılır.

Etiketler:istiridye mantarıistiridye mantarı yetiştirmemantar yetiştirme “İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Rehberi” hakkında 39 yorum

Mantar kompostu evde kolayca hazırlanabilir; ancak zamandan tasarruf etmek isteyenler hazır kompost alabilir.

Kompost, elinizle sıktığınızda suyu akmıyor ancak ıslaksa uygun bir kompost denilebilir. Dibinde su birikiyorsa suyu kesinlikle fazladır.

İstiridye mantarı üretimi sırasında oksijen miktarını dengelemek ve havadaki sporları temizleyip ortamı insanların da nefes alabileceği hale getirmek çAlright önemlidir. Bu nedenle üretim ortama saat başı otomatik olarak havalandırılmalıdır.

Report this page